Tuesday, December 24, 2013

Dada Ayam Dengan Keju Cheddar



4 bahagian dada ayam tanpa tulang dan kulit
4 sudu teh taco campuran perasa
1 cawan salsa
1 cawan keju Cheddar yang telah dicincang
2 sudu besar krim masam (mengikut selera)

Cara-caranya:

  1. Panaskan oven kepada 375 darjah F (190 darjah C).
  2. Letakkan dada ayam dalam sedikit minyak didalam kuali. Taburkan taco perasa pada kedua-dua belah dada ayam, dan tuangkan salsa atas semua dada ayam tadi.
  3. Bakar pada 375 darjah F (190 darjah C) selama 25 hingga 35 minit, atau sehingga ayam lembut.
  4. Taburkan keju sama rata pada dada ayam, dan sambung bakar selama satu 3 hingga 5 minit tambahan, atau sehingga keju cair dan berbuih. Tambahkan dengan krim masam jika dikehendaki, dan hidangkan.

0 comments:

Post a Comment